Hofwoningen zijn een aanwinst voor de nieuwe stadswijk bij het Kralingse Bos

De ontwikkeling van woningen in Nieuw Kralingen in Rotterdam is weer een stap verder. Op donderdag 17 maart 2022 startte de verkoop van ’t Nieuw Kralings Hofje: aan een brede Avenue komt de ingang naar een besloten en groen binnengebied met 17 aantrekkelijke hofwoningen. Nieuw Kralingen is de nieuwe, groene stadswijk tussen de Kralingse Plas en het bruisende centrum van Rotterdam. De bouw van de eerste van in totaal 800 woningen startte in december 2021. Heijmans Vastgoed en ERA Contour werken voor deze gebiedsontwikkeling samen in de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK) en zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw. Ook werken ze hierin samen met Gemeente Rotterdam.

Ongekend populair
De wijk Nieuw Kralingen is geïnspireerd op het oude Kralingen, maar heeft een heel eigen sfeer. Dat blijkt ongekend populair, want het eerste deelgebied met 43 woningen was in recordtijd verkocht.

Wonen rond een groene binnenplaats
Vanaf de brede Avenue, die door Nieuw Kralingen heen gaat lopen, kom je straks in ‘t Nieuw Kralings Hofje. Rond een groene binnenplaats met een waterput en een bankje liggen 17 hofwoningen, in 3 verschillende typen. De woonoppervlaktes variëren van 63 t/m 165 m2 en de prijzen tussen € 438.000 en € 695.000 vrij op naam.
Alle woningen hebben een privézone aan de hofkant. De zogenaamde ‘Delftse stoep’ is circa twee meter diep. Het bankje dat in de gevel van iedere hofwoning is verwerkt, is een fijne plek om van de zon te genieten of om een praatje met de buren te maken.

Direct verbonden met het Kralingse Bos
Vanuit Nieuw Kralingen is er een directe verbinding met het Kralingse Bos en de nieuwe Avenue komt direct uit op de Kralingse Plas. Dat het woongebied naadloos aansluit op de plas en het bos wordt mogelijk gemaakt door het verleggen van de Bosdreef naar het noordwesten.

Binnenkort Stadswoningen en Herenhuizen in verkoop
’t Nieuw Kralings Hofje ligt in het deelgebied ‘Op de kop van de Avenue’ en wordt omringd door 47 woningen. Deze stadswoningen en herenhuizen zijn er in verschillende varianten en architectuurstijlen en gaan binnen een aantal weken in verkoop. Meer informatie is te vinden op www.nieuwkralingen.nl.