ERA Contour en Gemeente Zoetermeer geven startsein bouw appartementengebouw in Dudokstijl

ERA Contour en Gemeente Zoetermeer geven startsein bouw appartementengebouw in Dudokstijl

De bouw van het appartementengebouw Weidse Weelde in Zoetermeer is gestart. Wethouder Margreet van Driel van de gemeente Zoetermeer en directeur Job van Zomeren van ERA Contour gaven samen met de toekomstige bewoners van Weidse Weelde op 13 april 2022 het startsein voor de bouw van dit nieuwbouwproject. Het event was feestelijk aangekleed en zowel de projectbetrokkenen als de kopers vierden deze mijlpaal mee.

et appartementengebouw van Weidse Weelde verrijkt het gebied met 67 appartementen in Dudokstijl. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van de appartementen. Dat doet de ontwikkelende bouwer namens de Bouwcombinatie Zoetermeer Oosterheem. Het architectuurontwerp is van architect Bert van Breugel van Inbo.

“Als derde stad van Zuid-Holland wil Zoetermeer blijven bouwen voor al haar inwoners. Goed om te weten is dat ruim 80% van de kopers al in Zoetermeer woont en zij dus huizen voor nieuwe bewoners achterlaten. En dank ook aan ERA Contour waarmee de gemeente de afgelopen 27 jaar heeft samengewerkt aan de ontwikkeling van Oosterheem,” zegt wethouder Margreet van Driel projectwethouder woningbouw Oosterheem.

Liefde voor Dudokstijl
De nieuwe Zoetermeerse woontoren straalt elegantie uit. Om te zorgen voor verbinding met de nabijgelegen eengezinswoningen in Dudokstijl, heeft de architect ook in dit gebouw geknipoogd naar Dudok. Zo beschikt het over dezelfde lichte bakstenen gevels als de eengezinswoningen en zijn krachtige lijnen en traditionele materialen toegepast.

Volop buitenruimte én Bentwoud om de hoek
Het appartementengebouw telt 13 woonlagen. En er is volop keuze in type appartementen. Zo zijn er wel 8 verschillende appartementen; van 84 tot 151 m² groot. Deze zijn allemaal voorzien van een riante buitenruimte, een eigen parkeerplaats voor de deur en een inpandige berging. Bovendien vind je er volop stallingsplaatsen voor de fiets op de begane grond. En ook iedereen met een elektrische fiets kan deze hier opladen. Wel zo handig als je besluit een fietstochtje te maken richting het dichtbij zijnde natuurgebied Bentwoud. Want als toekomstige bewoner kun je in Weidse Weelde genieten van volop rust en ruimte én heb je niet alleen het winkelcentrum, maar ook natuurgebied Bentwoud in je achtertuin.

Verwachte oplevering eind 2023
De oplevering van het appartementengebouw Weidse Welde wordt eind 2023 verwacht. Meer informatie over het nieuwbouwproject is te vinden op https://www.weidseweeldezoetermeer.nl/.